jueves, 14 de enero de 2010

PROXIMAMENTE PASTELES DE CABELLO DE ANGEL

El proximo jueves dia 21 viene Josep Miralles Climent. Va hacer pasteles de cabello de angel i nos va ha enseñar a hacerlos

Receta


Pastissets de moniato o de cabell d’àngel (Típic del Nadal a Castelló)
(Per a 40 unitats aproximadament, segons grandària)



Ingredients per a la confitura de moniato o de cabell d’àngel
- 1 K. de sucre.
- 1 K. de moniatos (de carabassa de fils, si es vol confitura de cabell d’àngel)
-
La crosta d’una o dues llimes a trossos (optatiu).
- Canella en pols (optatiu).


Preparació de la confitura:

Es bullen els moniatos amb pell durant una hora aproximadament. Quan estan cuits es pelen i s’esclafen en una cassola de fang o millor passar-los pel passapuré per tal d’eliminar els nervis (si es tracta de carabassa, es pelarà abans de coure i després, es desfarà en la cassola). A continuació es posa la cassola al foc amb la pasta de moniato -o de carabassa- i s’afegeix el sucre, les crostes de llima i la canella en pols al gust. Es remene mentre es cou i que estiga bullint a foc lent uns tres quarts d’hora, o fins que quede al gust.


Ingredients de la pasta:

- 1/2 litre d’oli.
- 1/8 de litre de vi dolç o moscatell.
- 1/4 de litre d’aiguardent per a pastissos.
- 1 quilo de farina.
- Un ou.
- Sucre.


Preparació de la pasta i elaboració dels pastissos:

Es mescla molt bé amb la mà l’oli, el vi i l’aiguardent. Es va afegint la farina i amassant fins que es faça una pasta mal·leable.
Per elaborar els pastissos s’agafen trossos de pasta i s’aplanen en forma de cercle damunt d’un paper d’estrassa (convé aplanar-la bastant per a que no siguen embafosos i per a que en surten més). Al centre del cercle es posa una quantitat de confitura. Després es doblega el paper amb la pasta formant mitges llunes i es tanquen les juntes amb un petit cordó amb la mateixa pasta. D’eixa manera quedarà el pastís farcit en forma de mitja lluna. A mesura que tinguem els pastissos anirem posant-los en una llauna. Per altra banda es bat l’ou i, amb un pinzell brotxa o una mica de gassa, es pintaran els pastissos, i se’ls espolsarà amb una mica de sucre pel damunt. A continuació es posaran al forn fins que es coguen al gust (una mitja hora a 250º a la part de meitat per a vall del forn encès dalt i baix).

1 comentario:

Siempre dijo...

Gracias por la receta, salió deliciosa!